dilluns, 30 de maig del 2011

Felip fuig!


Des de dissabte que tenim fulls de signatures per demanar la dimissió de Felip Puig, conseller d’interior i responsable dels mossus d’esquadra i del desallotjament violent i desmesurat de la plaça Catalunya.
Podeu acostar-vos a firmar a la plaça durant les cassolades i les assemblees.
No volem que gent com ell dirigeixi el nostre país!

FELIP PUIG DIMISSIÓ!

diumenge, 15 de maig del 2011

Manifest #Acampadatorre

Volem reivindicar que als pobles petits la mobilització també és possible. Segurament siguem el poble més petit on hi ha hagut acampades, doncs no hem trobat notícia de cap altre. Gràcies a això, aquí a la Torre també s'han remogut, s'estan removent i es remouran consciències. Als pobles petits també és possible i necessària la mobilització i volem a animar a tot poble petit a mobilitzar-se i mirar quines reivindicacions es poden treure.

Hem acampat, perquè els joves no tindrem una vida com la que han tingut els nostres pares. Hi ha una inquietud generalitzada per la mala situació econòmica actual i per les retallades impopulars que s'estan fent. La acampada, va començar en una concentració per donar suport a les acampades multitudinàries que s'estan succeint arreu del país i del món. Estem aquí perquè veiem en la situació actual la necessitat d'una consciència col·lectiva.

Estem canviant el món. Completament. Mentrestant els polítics que no ens representen segueixen aquí, donant batzegades i legislant sobre les nostres vides. Per això escrivim aquí algunes mesures que puguin entendre fàcilment i que volem que s'apliquin ja. Ull! Això és un document de mínims. En realitat el que volem és molt més gran, cosa que possiblement no entenguin mai. Així ho farem saber als regidors que prendran possessió al ajuntament el proper 11 de Juny. Volem deixar molt clar que ens sumem a les reivindicacions de Barcelona i Tarragona, les quals es dirigeixen directament als poders autonòmics, estatals i a nivell internacional. Tanmateix, recollim totes les reivindicacions aplicables a nivell municipal i les fem saber a ls nostres governants. Demanem punt per punt les següents exigències:

1- No més privilegis per a polítics, començant per Torredembarra:
Retallada dràstica del sou de les i els polítics equiparant al sou de la mitjana de la població.
Supressió de la seva immunitat jurídica i de prescripció per als casos de corrupció. Cessament de les i els polítics corruptes.

2.- No més privilegis per banquers i banqueres:
Regulació dels moviments especulatius i sancions a la mala praxi bancària.

3. No més privilegis per a les grans fortunes:
(n'hi hauria prou amb aplicar el 5% de retallada que es va aplicar als funcionaris a les 50 fortunes més grans i se solucionaria el problema de dèficit de l'estat espanyol)
- Augment del tipus impositiu a les grans fortunes i entitats bancàries, eliminació de les SICAV.
- No a l'eliminació de l'impost de successions. Recuperació de l'impost de patrimoni.
- Control real i efectiu del frau fiscal i de la fuga de capitals a paradisos fiscals.
- Afavoriment a nivell internacional de l'adopció d'una taxa a les transaccions financeres (taxa Tobin).
- Amb l'aplicació d'aquests punts s'obté el pressupost per solucionar els següents quatre punts. Perquè no falten diners, és evident que hi ha disponibilitat econòmica.]

4.- Sous dignes i qualitat de vida per a tothom:
L'economia al servei de les persones i no a l'inrevés.
Obligatorietat de la difusió i la promoció de la oferta pública de places de treball al ajuntament. Obligatorietat d'usar criteris de selecció justos i en correspondència amb les feines i càrrecs ofertats.
Establiment de mínims i màxims salarials.
Reducció de la jornada de manera que tothom pugui gaudir, pensar i conciliar la seva vida personal amb la vida laboral, sense reducció de sou. Aquesta reducció permetrà un repartiment de tasques que acabarà amb la desocupació estructural.
Reconeixement de la feina domèstica, reproductiva i de cures.

5.- Dret a l'habitatge:
Expropiació dels habitatges en desús que no s'han venut per augmentar el parc públic d'habitatge de lloguer social.
Declarar les ciutats com a lliures de desnonaments i desallotjaments.
Penalització de les pràctiques de mobbing.
Prohibició de l'especulació immobiliària.
50% de cases buides al lloguer social.

6.- Serveis públics i de qualitat:
Transport públic gratuït en el cas d'estudiants, gent gran, discapacitats i aturats i preus popular per a la resta de la població.
Ajudes de material a l'escola de nens i de famílies econòmicament necessitades.
Serveis públics i gratuïts d'atenció a la infància i les persones amb necessitats especials de cura.
Per la igualtat d’accés a la educació pública i que aquesta sigui equitativa creiem necessària la creació d’una oficina de matriculació única.

7.- Llibertats i democràcia participativa:
Obrir els plens al debat públic i informar a la població dels punts que hi haurà al ple.
Ús de programari lliure en les institucions públiques per adequar-les a l'era digital amb costos sostenibles.
Retirada de tota ordenança que limita les llibertats de moviment i expressió.
Referèndums obligatoris i vinculants per a qüestions reals i de gran calat.
Pressupostos participatius: justificació davant de la població dels diners invertits en cada àmbit. Volem conèixer la destinació de les despeses.
Conservació i promoció del patrimoni cultural, artístic i del medi natural.
Fomentar la participació ciutadana aprofitant el Consell municipal de sostenibilitat, fent-ne difusió, obrint-la novament a la ciutadania i fer-ne vehicular les propostes que en surtin. Contemplant la possibilitat de crear noves comissions de treball.
Respecte, llibertat i dret de totes les persones a viure a Torredembarra sense distinció de gènere, pensament, raó d’origen o classe.
Augmentar els espais de trobada de la població de cara a fomentar activitats culturals, lúdiques, educatives… per enfortir la implicació col·lectiva i l’associacionisme.
Donar suport a les iniciatives que promoguin les entitats del poble.

8.- Economia:
Incentivar una economia social a Torredembarra i el creixement d'economies alternatives: mercats d'intercanvi, monedes socials...
Informació pública i justificació de l’status de terrenys i les seves requalificacions.

dissabte, 14 de maig del 2011

Benvinguts

Ja és obert el nou blog dels indignats de Torredembarra.
Aquest és un espai per a que tots (ni que no formem part de cap xarxa social) poguem opinar i formar part d’aquest moviment de manera virtual.